12 Mart 2012 Pazartesi

Ev Yoğurdu

Uzun zamandır evde yoğurt yapmayı düşünüyorum ama bir türlü icraata geçememiştim. Tuttu-tutmadı diye uğraşmayayım diye de makina alayım diye düşünmüştüm. Geçen hafta da twitter annelerine "Hangi yoğurt makinasını kullanıyorsunuz?" diye sormuştum. Çoğunluk Arzum demişti ve memnun olduklarını belirtmişti. Hemencecik koşa koşa aldım ve daha o saniye günlük sütle ev yoğurdumu mayaladım. Sonuç: Harika kıvamlı, leziz bir yoğurt..Ev halkıma anne ekmeğimden sonra yoğurdumu da yedirmenin dayanılmaz mutluluğunu yaşadım. Yaşasınnn domestik anne :))!!

6 yorum:

  1. Güle güle kullan canım bende alacağım marka konusunda kararsızım :)

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkur ederim. Arzum'dan memnun kaldim, daha ilk denemede sonuc yukardaki gibi :), operim sevgiler

    YanıtlaSil
  3. annem sütü kaynatıp maya koyup sarıp sarmalıyordu yıllarca ve harika yogurtlar yapıyodu..bende yapacaktım acaba bu arzumdan mı alsam yoksa anneminkinden mi denesem karar veremedim:)

    YanıtlaSil
  4. bu arada benim zuhal:)))

    YanıtlaSil
  5. allahım ya ne var ki yoğurt yapmada. 90 doğumlular bile evde yapıyor bence siz de evde rahatça yapabilirdiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 90 dogumlu ve sonrasi olmak ile yogurt yapabilmek arasindaki baglantiyi cozemedim. Yemek yapabilmek pratiklik ve beceri isi. Eger oyle olmasaydi butun 60+ bayanlar Michelin yildizli restaurantlarda şef olurdu. Ama saygiyi ogrenmek yasla dogru orantili. Tanimadigimiz insanlara yorumlarda bulunurken kelimelerimizi daha ozenli secmemiz gerekir diye dusunuyorum.

      Sil