10 Ağustos 2011 Çarşamba

Artık "O" nun bir ismi var :)

   Evet artık bebeğimizin bir adı var. Bana göre, karnındaki bebeğe adını koymak, ona iyice bağlanmak demek. Biz bunu yapmak için 23. haftaya kadar bekledik, bunun tek bir nedeni vardı:  O da Prof. Dr. Atıl Yüksel ile olan detaylı ultrason randevumuz. Çünkü o zamana kadar aklımda milyonlarca soru vardı, çoğu gitti, binlercesi doğuma kaldı  o ayrı :)
   Bu önemli sınavdan şimdilik alnımızın akıyla çıkabildik çok şükür, herşey yolunda görünüyor. Ablasına benzeyen, miniş bir kızımız var. İsim koyma faslımız bu sefer gerçekten trajikomik sahnelerle dolu oldu :) İlk bebeğimizdeki gibi sakince karı-koca ağzımızın tadıyla karara varamadık, çünkü her seferinde cingöz Eylül olaya el koyarak, onu beğenmedim o olmasın, bu olsun, onu istemem, bunu isterim diye yerlerde yuvarlandı ama sonunda ailemizin tüm fertlerinin beğenisine uygun bir isim bulunabildi :ALYA.
  Alya, Arapça kökenli bir isim, gökyüzü, yüksek yer ve şeref demekmiş. Kulağa hoş geliyor. Bu ismi biz çok sevdik. Umarım küçük Alya'mız bize sağlıkla gelir, mutlu, hayırlı bir evlat- insan- vatandaş olur :) İşte kendileri de burada


   Bu arada detaylı ultrason gerçekten çok ama çok önemli, bu işin piri de Atıl Hoca. Anne karnındaki bebeğin tüm organ gelişimini büyük ölçüde görebiliyor ve önemli kusurların önüne bu sayede geçilebiliyor. Çünkü bazı hastalık durumlarında bebeğe anne karnından ilaçla ya da ameliyatla müdahale edilebiliyor. Es geçmemek gerekli diye düşünüyorum.

2 yorum:

  1. Allah önce sana sonra Alya'mıza sağlıklık doğum nasip etsin. Gelişi ailesine, çevresinde uğurlu gelsin. Bahtı açık,sağlığı sıhhati yerinde olsun. Hep doğru insanlarla doğru zamanda ve doğru yerde olsun. Adı gibi hep yükseklerde olsun ve adı hep şerefle anılsın...
    Not:Ama Eylül benim ilk göz ağrım. Eylül ü daha çok seversem Alya bana küsmesin emi annesi :)

    YanıtlaSil
  2. Canım benimm, bloguma aldığı ilk yorum oldu bu :) Alya için söylediğin dilekler için çok teşekkürler. Eylül hepimizin ilk göz ağrısı, yeri o yüzden biraz farklı olabilir. İş burada Alya'ya düşüyor, çok çalışıp didinmesi lazım prenseslik tacını kapmak istiyorsa, hayat mücadelelerle dolu zira ;)Seni ve gülen suratlı karıcığını çok seviyorum.

    YanıtlaSil