31 Ekim 2011 Pazartesi

Hamilelik Güncesi ( 36. Hafta)

Hop hop altın top şeklinde son günlerimi geçiriyorum. Hayatımın en şişko 2. dönemindeyim. Hamile de olsam şişmanlık sevimsiz, bir o kadar da zor. Zayıf olmanın ne demek olduğunu biliyorsan, ne kadar özgür ve hafif olduğunu da biliyorsun ve her kilonun hayatı ne kadar zora soktuğunu görüyorsun. Fazla kilosu olanlar ne olur zayıflayın :) :)
Bugün itibariyle son 10 güne girmiş bulunuyorum. Kızıma kavuşmak için sabırsızlıktan delirmek üzereyim.  Aklımı kemiren hain sorular yine beynimde gidip geliyor. Ne olduklarını yazmayacağım, zaten hamilelik geçiren her bayan bu soruların ne olduğunu gayet iyi hatırlarlar.
Ellerim, bacaklarım akşam üzerileri fark edilir derecede şişmeye başladı. Sabah taktığım yüzük, akşam gömülüveriyor parmağıma, bacaklarım da bazen o kadar şişiyor ki, resmen acıyorlar yürüyünce ya da elleyince. İlk hamileliğimdeki son haftalarda iştah kapanmasını malesef yaşamadım, tam tersi iştahım çok açıldı son zamanlarda, çok acıkıyorum, ve geceleri de yattığım zaman midemden acı su geliyor, hamilelik reflüsü denilen olay olabilir.
Hazırlıklara gelince... Alya'nın kalan birkaç eksiği de bu hafta tamamlandı. Gayet aklı selim bir şekilde alışveriş yaptım bu sefer. Hem nelerin gerçekten ihtiyaç olduğunu bildiğim için hem de ablamızdan kalanlar da olduğu için.
Bir kaç gün önce hastaneye anestezi uzmanıyla görüşmeye gittim ve ilk epidural sezeryan deneyimimde yaşadıklarımı, aklımdaki soruları paylaştım ve anestezi testleri için de son defa kanım alındı. Dün de daha önce dolu olduğu için bakamamış olduğumuz doğum için ayırtmış olduğumuz odaya bakmaya gittik.
Alya ise son kontrolünde keyifli görünüyordu. Bu sefer gelecek gibi görünmüyor, yerinden memnun dedi doktorum, nst ler de iyi. Hareketlere, dönmelere devam. Alyakız da Eylül ablası  gibi gerçekten hiç durmuyor. Nst yi takan hemşire bile söyledi, cihazın yerini 30 defa değiştirmek zorunda kaldı. Anne ve babalarına benziyorlar, biz de kıpır kıpır insanlar olduğıumuz için şaşılacak bir durum yok.
Şu anda 36 haftayı bitirmiş bir bebek olarak bütün organlarının gelişimi bitmiş durumda, günde 25-30 gr. alıyor.Akciğerleri için içerde 38. haftaya kadar kalması onun lehine. 38. haftadan sonra ise dünyaya gelen bir bebek dışarda günde 40 gr. civarı alırmış. O alsın bol bol, annesi de versin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder